Gadās, ka pēc smagas dienas vakarā atnāc mājās, un ēdiena gatavošanai vairs neatliek enerģijas. Jūs vienkārši ielieciet iegādātos produktus ledusskapī līdz labākai dienai. Nākamajā dienā jūs izņemat no ledusskapja gaļu, kuru tikko iegādājāties vakar, un vista smaržo diezgan nepatīkami. Vistas kļūst žēl, jo nauda samaksāta. Lai izvairītos no šādiem gadījumiem, iesakām iegādāto vistu no maisiņa pārvietot uz pergamentu, lai gaļa elpo. Bet vai ir iespējams izglābt vistu, kurai maisā nebija pietiekami daudz gaisa?
Vistas smarža
Izrādās, ka nepatīkamā vistas smarža ne vienmēr nozīmē, ka gaļa ir sabojājusies. Tas ļoti labi varētu būt sasmacis produkts somā. Šādu gaļu joprojām var glābt, ja sagatavojat īpašu marinādi.
Vienkārši rūpīgi pārbaudiet vistu. Bojātu gaļu nav vērts glābt, pretējā gadījumā cena būs pārāk augsta – tā ir jūsu veselība. Mēs sagatavojām veselu sarakstu ar marinādēm un trikiem, ka tikt vaļā no sliktās smakas .
Kā saglabāt gaļu
Kumelīšu novārījums. Kumelīte no zāļu aptiekas ir lielisks antiseptisks līdzeklis. Ēdamkaroti sausas kumelītes aplej ar verdošu ūdeni. Ļaujiet tējai nostāties 10-15 minūtes. Atšķaidiet ar vienu litru ūdens istabas temperatūrā. Ar šo šķīdumu pārlej vistu un ļauj nostāvēties vismaz stundu.
Lasi arī: Kurmji atkal uzrakuši visu dārzu? Kā ar vienkāršas metodes palīdzību tikt vaļā no kurmjiem.
Kālija permanganāta šķīdums. Atšķaida kālija permanganātu ļoti vājā konsistenci. Ūdenim jābūt gaiši rozā krāsā. Vistas gaļu sagriež vajadzīgā izmēra gabaliņos. Iemērciet tos šajā šķīdumā uz vairākām stundām.
Šķir nākošo lapu, lai uzzinātu vēl citas marinādes un veidus….
[…] Lasi arī: Atradu veidu, ka glābt vistu, kuru aizmirsu pagatavot iepriekšējā dienā […]